Garda Financiară italiană a confiscat un adevărat arsenal în Sicilia

Garda Financiară italiană (GDF) a anunţat vineri că a confiscat 32 de arme în Sicilia, inclusiv puşti şi mitraliere, şi aproximativ 3.000 de cartuşe, care erau împachetate şi îngripate la o adâncime de doi metri, relatează AFP.

Armele, cartuşele şi materialul necesar precum încărcătoare sau kituri de curăţarea armamentului se aflau în două ambalaje mari de plastic, în care fiecare armă era ambalată la rândul ei într-o învelitoare individuală pe care inscripţionat conţinutul.

Cele două ambalaje mari erau îngropate în apropierea unei plaje la Catania, în estul Siciliei, ”într-un cartier cu o mare densitate infracţională”, precizează într-un comunicat Garda.

Armele confiscate sunt 24 de pistoale de diverse modele, şase puşti – cu pompă sau ţeava tăiată -, o mitralieră şi o puşcă de tip Kalaşnikov.

Toate armele aveau numărul de serie şters, precizează Garda.

Armele care circulă în mod ilegal în Italia sunt foarte numeroase, în contextul în care sfârşitul confruntărilor armate pe teritoriul fostei Iugoslavii a permis alimentarea unei pieţe negre înfloritoare în acest sector.

La sfârşitul lui noiembrie, poliţia a confiscat o mare cantitate de armament de diverse tipuri – pistoale, puşti automate sau nu, cuţite şi arbalete – unui grupuscul pronazist şi antisemit.

Cu o lună mai înainte ea a confiscat de asemenea 2,5 kilograme de explozivi, două mitraliere, şase puşi de vânătoare, patru pistoale semiautomate şi sute de cartuşe mafiei calabreze Ndrangheta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *