Gardul anti-protestatari instalat în jurul Casei Albe, vopsit cu mesaje anti-rasiste

Noile garduri instalate în jurul Casei Albe pentru a-i împiedica pe protestatari să se apropie prea mult de clădire au devenit un uriaş avizier pe care manifestanţii îşi fac cunoscute mesajele împotriva discriminării rasiale.

Încercuirea complexului a început acum circa o săptămână, după ce preşedintele Donald Trump a mers pe jos de la Casa Albă la o biserică incendiată în noaptea precedentă, după eliberarea zonei de manifestanţi cu ajutorul gazelor lacrimogene, transmite agenţia de presă DPA, preluată de Agerpres.

Decizia ridicării gardului, care are aproape 2 metri şi jumătate înălţime, a venit de asemenea în contextul informaţiilor că Trump a fost dus pentru scurt timp într-un buncăr în timpul unor manifestaţii desfăşurate în faţa Casei Albe.

La rândul lor, protestatarii folosesc gardul ca suport pentru mesaje de sprijin faţă de victimele violenţei poliţiei şi mişcarea Black Lives Matter. Sutele de oameni care trec privesc inedita galerie de artă stradală şi o îmbogăţesc cu nume, desene şi afişe noi, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Secret Service, care se ocupă de securitatea preşedinţilor americani, a anunţat că împrejurimile Casei Albe vor rămâne închise cel puţin până miercuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *