General american: Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

Federaţia Rusă are în vedere posibilitatea capitulării în războiul împotriva Ucrainei susține generalul în rezervă Ben Hodges, fost comandant al forțelor americane în Europa, pe Twitter . Generalul a tras o astfel de concluzie din declarațiile Federației Ruse că nu va exista nicio predare.
Hodges a răspuns la postarea jurnalistului Ilia Ponomarenko că Rusia neagă în mod activ posibilitatea capitulării în Ucraina. „Înseamnă că recunosc de fapt că aceasta este o posibilitate reală”, a scris Hodges.

Cu o zi înainte, ambasadorul Rusiei în Statele Unite ale Americii, Anatoli Antonov , a declarat că Federația Rusă nu intenționează să capituleze în războiul împotriva Ucrainei și urmează să „îndeplinească toate sarcinile”.

„Spunem ferm și clar și suntem fără echivoc siguri de acest lucru, cel puțin diplomații ruși care lucrează aici nu vor avea, nu vor avea niciodată o asemenea capitulare. Suntem ferm convinși că toate sarcinile stabilite de Comandantul Suprem pentru forțele noastre armate vor fi îndeplinite pe deplin”, a spus Antonov.

Anterior, Direcția de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei a raportat că Rusia a epuizat deja rezervele grupurilor tactice de batalion pregătite pentru luptă . În Federaţia Rusă, la nivel de stat are loc mobilizări ascunse .

De asemenea, potrivit informațiilor, consecința sancțiunilor economice internaționale impuse Rusiei au afectat complexul militar-industrial rus. Federația Rusă nu poate restabili pe deplin capacitatea de luptă a unităților militare retrase din Ucraina.

Șeful Direcției de Informații a Ministerului Apărării, Kirill Budanov, consideră că punctul de cotitură în războiul cu Rusia va veni în a doua jumătate a lunii august , iar până la sfârșitul acestui an, majoritatea bătăliilor cu agresorul vor fi finalizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.