Geoană, chemat, din nou, la Guvern, să facă pace între Dăncilă și liderul socialiștilor europeni

Fostul șef al PSD, Mircea Geoană, a fost chemat din nou la Guvern, miercuri, la doardouă săptămâni după ce premierul a încercat să-l convingă să se întoarcă în partid. Această a doua vizită nu a mirat pe nimeni, în contextul în care numele lui Geoană este vehiculat pentru două funcții – cea de vicepremier pentru parteneriatul strategic și cea de comisar european din partea României, în viitoarea structură a Executivului de la Bruxelles.

Potrivit unor surse guvernamentale, citate de digi24.ro, Geoană a fost chemat la Palatul Victoria pentru a se întâlni cu Gianni Pittella,  liderul grupului socialist în Parlamentul European, vechi prieten al foștilor șefi social-democrați, Geoană și Valeriu Zgonea. Relațiile personale ale lui Mircea Geoană cu liderul PES au cântărit în negocierile de împăcare între PSD și socialiștii europeni, dar și la discuțiile pentru un post de comisar european, în situația în care președinția Comisiei ar putea fi obținută de socialiști.

Gianni Pittela a declarat după întâlnirea cu premierul român că a asigurat-o pe aceasta de puternica lui susținere personală și politică, și că a vrea ca ”legăturile dintre Partidul Social Democrat român cu familia socialistă să devină mai puternice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *