George Maior după audirea din Parlament: Ei sunt o coaliţie. Eu sunt singur! Mi-am făcut datoria în interesul naţional românesc

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a declarat, miercuri, după audierea în Comisia de politică externă din Senat, că rechemarea sa în ţară ar fi ”o greşeală politică în ceea ce priveşte relaţia româno-americană”, transmite Mediafax.

Dacă există un interes politic pentru rechemarea mea, acel interes trebuie să fie explicat. Eu nu mi-l explic. Din punct de vedere profesional nu am ce să-mi reproşez. Ar fi, după părerea mea, o greşeală politică în ceea ce priveşte relaţia româno-americană, dar asta e la latitudinea factorului politic. Eu sunt un singur om care încerc să-mi fac datoria, ei sunt o coaliţie. Sunt un ambasador, sunt singur”, a declarat George Maior după audierea în Comisia de politică externă din Senat.

El a mai spus că, din punct de vedere profesional, nu are ce să-şi reproşeze.

”Eu mi-am făcut datoria în interesul naţional românesc şi profesional în mod exemplar, consider eu, dar nu numai eu, ci şi foarte mulţi colegi din MAE. Parteneriatul româno-american e la cel mai nivel calitativ şi acest lucru se datorează şi prestaţiei ambasadei şi ambasadorului”, a adăugat Maior.

De asemenea, Maior a afirmat că reacţia sa la scrisoarea lui Rudoph Giuliani a fost corectă, acoperită de realitate şi oportună.

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu l-au acuzat pe George Maior că aduce deservicii țării după ce ambasadorul României în SUA a fost primul care a spus că Giuliani a fost plătit pentru a face lobby în beneficiul unor persoane cu probleme penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *