George Simion cere retragerea ministrului Energiei: Asupra sa planează suspiciuni de corupţie!

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR să îl retragă din funcție pe ministrul Energiei Virgil Popescu, înainte ca votul la moțiunea simplă împotriva sa să fie dat.

„Virgil Popescu este principalul responsabil pentru facturile aberante pe care le plătesc astăzi românii și nu mai poate ocupa nicio clipă această funcție. De asemenea, asupra sa planează grave suspiciuni de corupție. În 2021, Popescu a încercat să încredințeze contracte fără licitație în valoare de aproape 600 milioane de euro, prin PNRR, unui cunoscut afacerist apropiat de PNL”, potrivit unui comunicat de presă.

Liderii AUR solicită social-democraților „să nu gireze incompetența și corupția la vârful Guvernului Ciucă” și să susțină retragerea lui Popescu din funcție în ședința coaliției de marți. „De asemenea, reiterăm faptul că singura soluție la criza actuală a prețurilor la energie este revenirea la piața reglementată, până când condițiile concurențiale vor fi depline”, se menționează în finalul comunicatului. Ședința de luni a Camerei Deputaților a fost suspendată după ce liderul AUR a întrerupt discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu. „Hoțule”, i-a strigat Simion lui Popescu pe un ton agresiv. Replica ministrului Energiei a fost: „Ești un prost”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.