George W. Bush și soția sa , victimele sindromului Havana în timpul summitului G-8 din 2007 ?

** FILE ** In this Nov. 13, 2008, file photo, President George W. Bush and first lady Laura Bush arrive on the South Lawn of the White House in Washington. Laura Bush confirmed Tuesday, Nov. 25, 2008, she is planning a memoir and has met with publishers. (AP Photo/Lawrence Jackson, file)

Un nou raport susține că fostul președinte George W. Bush ar fi putut fi victimă a sindromului Havana când s-a îmbolnăvit la conferință G8 din Germania în 2007. În timpul adunarii celor mai puternici lideri ai lumii, atât președinte Bush, cât și prima doamnă au avut simptome de „greață sau amețeală”, așa cum a povestit fosta primă doamnă în memoriile ei din 2010 „Spoken from the Heart”.

Unii asistenți care au călătorit cu ei au avut probleme cu auzul și echilibrul. Concluzia oficială la acea vreme a fost un virus. deși au existat speculații că Bush și prima doamnă ar fi putut fi otrăvit.

Dar un nou raport citat de „Washington Examiner“ susține că simptomele pe care Bush și consilierii săi le-au experimentat s-ar potrivit cu Sindromul Havana, setul misterios de simptome medicale care au cauze necunoscute și care a ieșit la lumină în ultimii cinci ani.
Mai mult de cinci membri activi și foști angajați ai guvernului SUA, care cunosc sindromul Havana, au declarat pentru Washington Examiner că ceea ce s-a întâmplat la summit-ul G8 din Germania merită o investigație.

Soții Bush s-au îmbolnăvit, la fel ca mai mulți asistenți care stăteau cu ei în aceeași clădire din Heiligendamm, Germania, a declarat pentru DailyMail.com un fost angajat al lui Bush care l-a însoțit în acea călătorie.

Un asistent a avut o problemă la ureche și și-a pierdut auzul, în timp ce altul a avut probleme cu echilibrul și mersul, a spus acesta.

„Îmi amintesc că oamenii din echipă – mai ales cei care stăteau în aceeași locație cu Bush… s-au îmbolnăvit”, a declarat fostul angajat al Casei Albe din adminisstrația Bush Jr. pentru DailyMail.com.

Centrul Prezidențial George W. Bush nu a coomentat informația și nici Sectret Service când a fost întrebat dacă vreun agent din acea călătorie s-a îmbolnăvit. DailyMail.com a contactat, de asemenea, câțiva înalți oficiali ai administrației Bush care au participat la acea deplasare, dar nu a primit răspunsuri. Nici Casa Albă nu a comentat.

În memoriile sale „Spoken From the Heart”, Laura Bush a spus că ea și soțul ei s-au îmbolnăvit violent în a doua zi a summit-ului G-8 de la Heiligendamm, stațiunea exclusivistă de la Marea Baltică.

„Extrem de alarmat, Secret Service a intrat în alertă totală, peiind stațiunea în cătare de potențiale otrăvuri”, a scris Laura Bush conform site-ului de știri Politico. „Frica supremă era că teroriștii au pus mâna pe o substanță periculoasă și au plantat-o ​​în stațiune.”

Pe lângă președinte și soția sa, alți membri ai delegației SUA s-au îmbolnăvit, inclusiv un membru al personalului care a suferit o pierdere permanentă a auzului.

„Nu am aflat niciodată dacă alte delegații s-au îmbolnăvit sau dacă a noastră, în mod misterios, a fost singura”, a scris Laura Bush conform „New York Times“.

Sindromul Havana a fost raportat pentru prima dată în 2016, dar nu este clar când a apărut. Rămân multe necunoscute despre boală, care are o mulțime de simptome care s-ar putea potrivi și cu alte probleme medicale. Unii se îndoiesc însă de existența ei și o numesc „isterie în masă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *