Georgia: aflat în închisoare și în greva foamei, fostul președinte Saakașvili ar putea avea nevoie de spitalizare

Fostul președinte georgian Mikheil Saakashvili, aflat în închisoare de la 1 octombrie, are nevoie de tratament în spital, deoarece starea sa se agravează, a spus medicul său într-un interviu de televiziune din 10 octombrie. Saakashvili a declarat greva foamei după ce a fost arestat la 1 octombrie și încarcerat în orașul Rustavi, la câteva ore după ce a anunțat că s-a întors în Georgia după o absență de opt ani.

Saakashvili fusese condamnat în lipsă în 2018 și a trăit în Ucraina în ultimii ani.

Luna trecută, Saakașvili anunțase că vrea să se întoarcă în Georgia pentru alegerile locale din 2 octombrie, în ciuda faptului că risca să fie închis, susținând că vrea să ajute la „salvarea țării” pe fondul unei crize politice prelungite.

Nikoloz Kipșidze, medicul lui Saakașvili, a spus că a discutat despre starea pacientului său cu medicii de la închisoarea în care este deținut, nu departe de capitala Tbilisi. ” Probabil va trebui să-l transferăm la spital”, a spus medicul la televiziunea din Georgia.

Mai târziu, Ministerul Justiției din Georgia a respins comentariile medicului și a spus că „starea de sănătate a lui Saakashvili este satisfăcătoare”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *