Germania, îngrijorată de creșterea numărului atacurilor cibernetice asupra infrastructurii

Numărul atacurilor cibernetice asupra unor elemente cheie ale infrastructurii din Germania, precum reţeaua de energie electrică sau furnizorii de apă, a crescut semnificativ,  scrie Reuters.

Făcând referire la informaţii de la agenţia de securitate cibernetică BSI, agenția informează că în Germania au avut loc 157 de atacuri cibernetice asupra companiilor de infrastructură, în a doua jumătate din 2018, faţă de 145 în anul precedent.

Atacurile au avut ca scop sabotarea furnizorilor de energie şi manipularea furnizorilor de apă sau perturbarea liniilor de comunicare, precizează ziarul, adăugând că autorităţile suspectează că agenţii străine s-ar putea afla în spatele atacurilor.

Autorităţile germane şi europene au devenit din ce în ce mai îngrijorate privind riscul de breşe de securitate în infrastructură precum şi privind amestecul în alegeri, mai ales din partea Rusiei şi Chinei, dar şi a grupărilor de extremă dreapta.

Germania analizează în prezent variante pentru a-şi proteja viitoarea reţea 5G, luând în calcul interzicerea produselor companiei chineze de telecomunicaţii Huawei, suspectată de guvernul american că este folosită de Beijing pentru activităţi de spionaj. Huawei neagă aceste acuzaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.