Germania. Mai multe persoane rănite într-un atac cu o armă în amfiteatrul Universităţii din Heidelberg

Mai multe persoane au fost rănite, luni, într-un atac comis de către un bărbat înarmat cu o ”armă lungă”, într-un amfiteatru al Universităţii din Heidelberg, în sud-vestul Germaniei, anunţă poliţia locală, potrivit căreia atacatorul a murit, relatează AFP.

Faptele au avut loc în campusul universtăţii din Heidelberg. ”Un individ a rănit mai multe persoane, într-un amfiteatru, cu o armă lungă”, a anunţat într-un comunicat Poliţia din Mannheim.

”Autorul este mort”, anunţă poliţlia, fără să precizeze dacă acesta a fost ucis de către forţe de ordine – care au sosit în număr mare la faţa locului.

Potrivit postului public Südwestrundfunk (SWR), universitatea le-a cerut într-un e-mail studenţilor să nu se ducă, pentru moment, în campusul din cartierul Neuenheimer Feld.

Cu toate acestea, nu ar mai exista ”nicio ameninţare iminentă”, potrivit SWR.

În acest centru universitar situat pe malul de nord a fluviului Neckar, se află facultăţi de Ştiinţe Naturale, departamente ale Centrului Spitalicesc Universitar şi o grădină botanică.

Legislaţia germană cu privire la deţinerea armelor de foc a fost consolidată în urma a două atacuri – comise în şcoli, în oraşul Erfurt (est), în aprilie 2002, şi în oraşul Winnenden (sud-vest), în martie 2009.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *