Germania: Patrule de autoapărare ale extremei drepte, după agresiuni comise de migranți

Extrema dreapta germană s-a mobilizat în urma unor agresiuni asupra unor trecători comise de migranţi într-un oraş din landul Bavaria și a creat patrule de „autoapărare” într-un oraș bavarez, a anunțat joi primarul, care se declară „șocat”, scrie AFP.

„Pot înțelege insecuritatea care domnește în rândul unei părți a populației, dar amenințările cu violențe și ură care se împrăștie din cele patru colțuri ale țării merg prea departe”, a declarat primarul din Amberg, în Bavaria, Michael Cerny, pentru cotidianul local Mitteldeutsche Zeitung.

El a adăugat că a informat poliţia în legătură cu aceste miliţii de autoapărare care se formează.

Partidul de extremă dreapta NPD, apropiat de mișcarea neo-nazistă, a publicat în paralel pe unul dintre conturile sale de Facebook fotografii cu mai mulți membră ai săi, îmbrăcați cu veste roșii cu sigla mișcării.

Aceste patrule sunt văzute mergând în locurile unde au avut loc agresiuni cu puțin înainte de revelion, precum și în fața unui cămin pentru solicitanții de azil.

Patru tineri originari din Afganistan și Iran au fost arestați de poliție după ce au agresat sâmbătă, în stare de ebrietate, circa zece pietoni pe o stradă din Amberg.

Cazul a relansat dezbaterea din jurul solicitanţilor de azil în Germania, în continuare sensibilă după venirea în ţară a peste un milion de migranţi între 2015 şi 2016.

Ministrul german de Interne Horst Seehofer, partizan al fermității în chestiunea migrației, a cerut facilitarea expulzării solicitanților de azil vinovați de crime și infracțiuni.

La rândul său, extrema-dreaptă germană profită de agresiunile din Amberg, cum a făcut în majoritatea cazurilor de acest tip de mai multe luni, pentru a-şi transmite mesajul anti-migranţi şi anti-Merkel.

O purtătoare de cuvânt a cancelarului a condamnat miercuri atât agresiunile din Amberg, cât şi atacul xenofob comis de un bărbat în seara de Revelion, când a intrat cu maşina în migranţi în vestul ţării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *