Germania. Percheziţii de amploare într-un scandal de fraudă fiscală internaţională

Police vehicles are parked at Deutsche Bank's headquarters in Frankfurt on November 29, 2018. - German prosecutors raided several Deutsche Bank offices in the Frankfurt area on November 29, 2018 over suspicions of money laundering based on revelations from the 2016 "Panama Papers" data leak. (Photo by Boris Roessler / dpa / AFP) / Germany OUT

Percheziţii de amploare au fost efectuate miercuri în mai multe oraşe din Germania, procurorii suspectând mai multe persoane înstărite că şi-au ascuns banii în companii offshore cu ajutorul unei foste divizii a Deutsche Bank, transmite AFP.

Parchetul din Frankfurt a efectuat, cu ajutorul poliţiei judiciare şi al autorităţilor fiscale, percheziţii la domiciliul a opt persoane înstărite din Frankfurt şi alte şase oraşe din Germania. În plus, au fost percheziţionate birourile a 11 bănci şi case de economii precum şi şase companii de gestionare a activelor, au precizat procurorii.

‘Cu ajutorul unei foste filiale a Deutsche Bank din Insulele Virgine, indivizii ale căror domicilii au fost percheziţionate sunt bănuiţi că au înfiinţat societăţi în paradisuri fiscale în scopul ascunderii veniturilor de autorităţile fiscale germane şi a se sustrage de la plata impozitelor’, a explicat Parchetul din Frankfurt într-un comunicat de presă.

Această operaţiune are legătură cu precedentele percheziţii efectuate în luna noiembrie a anului trecut la birourile Deutsche Bank, pe fondul suspiciunilor de spălare de bani apărute ca urmare a scandalului ‘Offshore Leaks’ cu privire la paradisurile fiscale, dezvăluit în 2013 de Consorţiul Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţii, ICIJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *