Germania. Un primar a fost suspendat pentru că s-a vaccinat peste rând

Un primar din Germania a fost suspendat pentru că s-a vaccinat peste rând. Este vorba despre Bernd Wiegand, primarul orașului Halle, care s-a vaccinat împotriva COVID-19 în ianuarie, deși nu se încadra într-o categorie prioritară de populație.

Potriit sursei citate, Consiliul, întrunit miercuri seară într-o ședință specială, a decis, cu 34 de voturi din 48, suspendarea temporară a primarului (fără culoare politică) din Halle, oraș situat în landul Saxonia-Anhalt, în centrul țării. Primarul se află acum în vacanță și nu a fost prezent la ședință.

Wiegand, de 64 de ani, a primit în ianuarie o doză de vaccin, deși în acea perioadă accesul le era rezervat în Germania persoanelor dintr-o categorie superioară de vârstă, scrie Agerpres, citând AFP. El a explicat ulterior că a fost vaccinat spre a se evita ca doze rămase să fie risipite. Explicațiile sale au fluctuat însă în decursul timpului, primarul susținând inițial că beneficiase de o tragere la sorți.

Angajați ai primăriei ar fi avut și ei acces la vaccinare, fără să fi fost prioritari, ceea ce Wiegand ar fi încercat să țină secret, arată ancheta deschisă din parchetul din Halle. Consilieri municipali au primit, la rândul lor, vaccinuri peste rând, iar ulterior au prezentat scuze.

Wiegand poate să atace la tribunalul administrativ decizia de suspendare a sa, a cărei durată nu a fost precizată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *