Ghinea mărturisește: „Am avut neconcordanţe dure cu domnul Nazare, pe care le-am rezolvat la nivel de prim-ministru”

 

Ministrul Proiectelor Europene Cristian Ghinea, a explicat, vineri, în ce stadiu sunt negocierile cu Comisia Europeană pentru PNRR şi a adus lămuriri în ce priveşte demiterea ministrului Finanţelor, Alexandru Nazare, de către premierul Cîţu.

Demiterea ministrului Finanţelor Alexandru Nazare nu a fost niciodată pe deplin explicată, lăsând astfel locul diverselor speculaţii, dar ministrul Cristian Ghinea a făcut lumină vineri în acest scandal politic, explicând că fostul ministru al Finanţelor se opunea reformelor cerute de Comisia Europeană şi asumate de Guvernul României, astfel încât, în final nu s-a putut găsi altă soluţie decât remanierea.

„Avand in vedere ca Romania este o tara care primeste foarte multi bani, si din PNRR, si din Coeziune, e normal sa mergem cu ambele in paralel. PNRR nu inseamna o suma de proiecte, vine Ghinea si alege ca la piata, ci inseamna dezvoltarea in ritm accelerat, a unor proiecte care nu existau. Ministerul Fondurilor Europene era asa… avea un destin contabil. Ministerul Proiectelor Europene este adevaratul nume, acum urmeaza perioada magica, cand Romania va trebui sa implementeze aceste proiecte si sa cheltuiasca acesti bani.

Am avut neconcordante cu ministrul Nazare, unele dure, pe care le-am rezolvat la nivel de prim-ministru si i-am scris si presedintelui. I-am trimis vreo 3-4 scrisori informari oficiale, cu cc la liderii coalitiei. I-am spus ca am nevoie la un moment dat de sprijin politic, pentru a ridica unele probleme politice la nivel mai inalt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *