Gina Haspel – prima femeie director CIA

Gina Haspel este propunerea președintelui SUA pentru funcția de Director al CIA, după ce directorul în funcție a serviciului secret American, Mike Pompeo a fost numit Secretar de Stat în locul lui Rex Tillerson.

Un alt aspect inedit este acela că președintele SUA a anunțat cele două numiri în funcție, respective destituirea lui Rex Tillerson pe platforma Twitter. Totodată, Trump nu a oferit publicității motivele destituirii lui Rex Tillerson care se află în present într-un turneu în Africa, bineînțeles în calitate de Secretar de Stat.

Cotidianul New York Times prezenta la finalul anului 2017 că Donald Trump pune la cale un plan pentru înlăturarea lui Rex Tillerson, motivul fiind reprezentat de relația tensionată dintre cei doi, tensiuni care au culminat cu episodul în care secretarul de stat american l-ar fi numit pe actualul președinte “imbecil”.

Despre Gina Haspel, oficiali americani afirmă că ar fi condus în 2002 un centru special al CIA din Tailanda în care ar fi fost supuși unor tehnici de interogare prin tortură terorisștii Abu Zubayadah și Abd Al Rahim al Nashiri

Sursa foto: www.theguardian.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *