Giovani Becali liber, Borcea nu

Miercuri, magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au respins solicitarea de eliberare condiţionată a fostului acţionar al Dinamo Cristian Borcea, care execută o pedeapsă cu închisoarea de şase ani şi patru luni în dosarul „Transferurilor de jucători”. Decizia instanţei nu este definitivă.
Este pentru a doua oară când Cristian Borcea cere eliberarea condiţionată. El a mai făcut o astfel de solicitare şi în 2017. Atunci, Judecătoria Sectorului 4 i-a admis cererea, dar Tribunalul Ilfov a decis, în octombrie anul trecut, că fostul acţionar al Dinamo nu poate fi eliberat condiţionat şi că poate formula o nouă cerere după şase luni.
Cristian Borcea este încarcerat la Penitenciarul Jilava după ce a fost condamnat definitiv, în anul 2014, de Curtea de Apel Bucureşti, la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul „Transferurilor de jucători”.
În aceeaşi zi, Ioan Becali, condamnat la şapte ani şi patru luni de închisoare în dosarul mitei pe care a dat-o fostei judecătoare Geanina Terceanu pentru a-l achita în dosarul Transferurilor, a primit decizie favorabilă elibărării condiţionate.
Astfel, Tribunalul Ialomiţa a decis să respingă ca nefondată contestaţia formulată de DNA împotriva deciziei Judecătoriei Slobozia, din data de 5 martie 2018, prin care Ioan Becali putea fi liberat condiţionat. Tribunalul a decis, astfel, să menţină decizia dată atunci de Judecătoria Slobozia, sentinţa fiind definitivă.
Ioan Becali era încarcerat la Penitenciarul Slobozia din 20 februarie 2018, dupa ce instanţa supremă l-a condamnat definitiv în dosarul menţionat.

Sursa foto: sport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.