Google ar putea plăti o nouă amendă de până la 2,4 miliarde de euro

Gigantul internetului, Google, ar putea fi amendată, pentru a doua oară, de Comisia Europeană pentru abuz de poziție dominantă în utilizarea sistemului de operare Android. Conform Wall Street Journal, amenda va fi mai mare decât cea primită de companie în 2017: 2,4 miliarde euro.

Comisia Europeana a deschis acum trei ani o anchetă antitrust referitoare la comportamentul companiei Google în ceea ce privește sistemul de operare mobil Android. Ancheta aprofundată efectuată de Comisie a analizat în principal dacă Google a încălcat normele antitrust ale UE prin împiedicarea dezvoltării și a accesului pe piață al sistemelor de operare, aplicațiilor și serviciilor mobile concurente, în detrimentul consumatorilor și al dezvoltatorilor de servicii și produse inovatoare, .

Ancheta a examinat în principal dacă Google a încheiat acorduri anticoncurențiale sau a abuzat de o posibilă poziție dominantă în domeniul sistemelor de operare, aplicațiilor și serviciilor pentru dispozitive mobile inteligente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *