Google va elimina facilităţile de stocare gratuită din Photos şi alte servicii pentru a forţa utilizatorii să plătească

Salvarea gratuită a fotografiilor în Google Photos sau a documentelor în Google Drive vor fi, în curând, istorie, gigantul american urmând să contorizeze absolut fiecare fişier urcat de utilizatori.

Google va elimina stocarea gratuită a fotografiilor în Google Photos, după 5 ani de la lansarea acestei facilităţi, care va mai fi disponibil= doar până la 1 iunie 2021.

Acelaşi lucru se va întâmpla şi în cazul Google Drive. Documentele în format nativ, care nu erau până acum contorizate, vor fi calculate alături de celelalte tipuri de fişiere, informează news.ro

Ambele tipuri de conţinut – multimedia şi office – vor fi contorizate la comun, în cei 15GB pe care Google îi alocă conturilor de utilizator pentru toate serviciile, inclusiv Gmail.

O singură excepţie va mai exista în cazul Google Photos – fotografiile salvate nu vor fi contorizate pentru deţinătorii smartphone-urilor Pixel, produse şi vândute de Google.

Google îşi justifică decizia spunând că nu face decât să adopte aceeaşi politică folosită de majoritatea companiilor online şi că, oricum, oferă mai mult spaţiu decât alte servicii, precum iCloud al celor de la Apple care vine cu doar 5GB.

Compania americană încearcă astfel să-şi forţeze utilizatori să plătească abonament Google One pentru spaţiu suplimentar de stocare. Preţurile pentru Google One încep de la 10 de lei pe lună pentru 100GB, dar pot ajunge la 50 de lei pe lună pentru 2TB.

Pe de altă parte, utilizatorii vor considera că este o decizie nedreaptă, deoarece gratuitatea serviciilor Google făcea parte din înţelegerea nescrisă prin care gigantul american dobândea acces la datele personale ale utilizatorilor săi. Acum, Google vrea şi datele şi banii miliardelor sale de utilizatori.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *