Grădinile japoneze, distruse din cauza coronavirusului. Mii de trandafiri au fost tăiați de autoritățile din Tokyo

Parcul din Saitama, din apropierea capitalei Tokyo, întreprinde acțiuni drastice pentru a îndepărta atracția principală din această perioadă a anunlui, trandafirii. Autoritățile locale din Japonia sacrifică zeci de mii de flori pentru a descuraja vizitatorii, în timp ce țara încearcă să limiteze răspânidrea infecțiilor cu coronavirus, scrie The Guardian.

Lalelele și trandafirii sunt principalele atracții în această perioadă a anului, când japonezii se bucură de ieșirea în parcurile înflorite, însă autoritățile sunt îngrijorate că festivalurile de flori ar putea deveni sursa unor noi infecții cu coronavirus. În această săptămână, muncitorii au început să taie mugurii de la aproximativ 3.000 de tufisuri în parcul Yono din Saitama, la nord de Tokyo, în încercarea de a ține departe vizitatorii.

Administrația locală a anulat deja festivalul anual de trandafiri, dar parcul este încă deschis publicului. „Este foarte dureros, dar am decis să luăm măsuri după ce am analizat situația din alte orașe”, a declarat un oficial local pentru ziarul Mainichi , care a adăugat că va fi nevoie de aproximativ o săptămână pentru a tăia toți mugurii.

În Sakura, un oraș situat la 50 km est de Tokyo, oficialii au distrus peste 100.000 de tulpini de lalele și au anulat festivalul anual, după ce oamenii nu au ținut cont de sfaturile autorităților și au venit să vadă florile. „Nu am avut de ales decât să luăm decizia de a tăia florile”, a declarat pentru Reuters Sakiho Kusano, un oficial din turismul local. Florile tăiate au fost însă donate grădinițelor.

Japonia a raportat joi peste 430 de cazuri noi de coronavirus, ceea ce a dus la un bilanț total de peste 12.000 infecții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.