Grapini a acuzat-o pe Kovesi, la audieri, ca minte. Iată despre ce este vorba

Secţia pentru procurori a CSM a respins, marţi, plângerea prealabilă formulată de fosta şefă DNA, Codruţa Kovesi, faţă de refuzul de a i se recunoaşte gradul profesional corespunzător pentru Parchetul General. Decizia a fost anunțată doar cu puțin timp înainte ca fosta șefă a DNA să intre la audieri în Comisia LIBE și în Comisia CONT la Parlamentul European, pentru postul de procuror-şef european.

Și s-a trezit Maria Grapini, aceasta violatoare a limbii române, să o acuze pe Kovesi, fix la audiere, că minte când spune că deține rangul de procuror de grad înalt, care i-ar fi permis să participa la cursa de procuror șef al Parchetului European.

”Nu sunt la curent cu ce a decis CSM. Ceilalți procurori adjuncți ai mei, de la DNA sau Parchetul General, care mi-au fost în subordine, au primit gradul profesional de procruror de rang înalt. Sunt primul procuror căruia CSM nu îi acordă acest grad. Nu e o condiție prevăzută de lege, am fost numită șefă la DNA și la Parchetul General fără a avea gradul acesta.

Revocarea mea de la DNA a venit ca o decizie a CCR, în care eu nu am fost parte în proces. S-a vizat un conflict între Guvern și președinte. Nu am avut posibilitatea de a mă apăra, de a face un recurs. Am făcut plângere la CEDO, ea vizează chestiuni de principiu. Dacă procurorii români mai sunt independenți și dacă pot fi revocați de CCR.”, a declarat Kovesi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.