Graţierea I-a Băgat În Şedinţă Pe Dragnea şi Tăriceanu!

Liderul PSD, Liviu Dragnea, şi preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu au avut o întâlnire de taină chiar în biroul de la Camera Deputaţilor aş şefului social democraţilor. Întâlnirea vine în contextul în care Comisia de la Veneţia a atras atenţia liderilor de la Bucureşti că modificările la Legile Justiţiei au menirea de a îndepărta ţara noastră de noţiunea de stat de drept. Raportul Comisiei de la Veneţia este unul intermediar, urmând ca în octombrie să se redacteze forma finală.

Dragnea şi Tăriceanu s-ar fi pus de acord şi cu o formă de răspuns către Comisia de la Veneţia, dar probabil au avut discuţii şi pe marginea iminentei Ordonaţe de Guvern privind graţierea ţi amnistia. Conform unor surse, mâine în şedinţa de Guvern s-ar lua în calcul adoptarea actului normativ. Documentul este foarte dorit de Liviu Dragnea, dar se pare că de această dată premierul Viorica Dăncilă se opune. Nici liderii ALDE nu sunt foarte încântaţi de idee, iar Ordonaţa ar trebui semnată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care astăzi a spus că nu are idee despre un astfel de act şi nu doreşte să vorbească doar ipotetic. Mai mult, el a avut o întâlnire de urgenţă, chiar la Guvern, cu Viorica Dăncilă, însă a precizat că discuţiile au vizat doar probleme legate de Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne.

De altfel, conducerea ALDE se va reuni în această după amiază pentru a discuta eventualele modificări.

Parlamentul se află în sesiune extraordinară, până pe 19 iulie. În această perioadă, Guvernul poate adopta Ordonanțe de Urgență, iar zvonurile sunt că Executivul condus de Viorica Dăncilă ar lua în calcul ca marți, în ședința de Guvern, să dea o astfel de ordonanță pe amnistie și grațiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *