Gratuit, testări alergologice epicutanate, la Universitar

Testări alergologice epicutanate (PATCH) , recomandate în cazul pacienţilor cu dermatită de contact, se pot face gratuit în ambulatoriul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.
Testarea constă în aplicarea unor plasturi cu produse standardizate (cu extracte de alergene).
„Pacienţii pot veni şi cu produsele lor. Spre exemplu, dacă o pacientă are o alergie la o anumită cremă sau un anumit fard, poate veni cu ele şi, pe lângă produsele standardizate pe care le avem, adăugăm şi produsul respectiv. Plasturii cu aceste produse puse în ei se lipesc pe piele curată, în general, pe spatele pacientului”, a declarat medicul specialist alergologie şi imunologie clinică Brînduşa Petruţescu.

Ea a explicat că pacientul stă 48 de ore cu acel leucoplast, cu indicaţia ca în acest interval de timp să nu se spele pe zona respectivă.

„După 48 de ore, pacientul revine la control, atunci când se scoate plasturele. În cazul în care reacţia nu este clar pozitivă sau clar negativă, pacientul este chemat după 72 de ore la un alt control, pentru a vedea exact reacţia pielii în zona unde a fost aplicat leucoplastul. Medicul va stabili apoi tratamentul care trebuie urmat”, mai spune medicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *