Grecia: 13 persoane au fost arestate după un nou incendiu la o tabără de migranţi

A migrant looks the burned Moria refugee camp on the northeastern Aegean island of Lesbos, Greece, on Wednesday, Sept. 9, 2020. A major overnight fire swept through Greece's largest refugee camp, that had been placed under COVID-19 lockdown, leaving more than 12,000 migrants in emergency need of shelter on the island of Lesbos. (AP Photo/Petros Giannakouris)

Treisprezece persoane au fost arestate pe insula greacă Samos după un incendiu care a ameninţat o tabără de migranţi, a anunţat poliţia miercuri, la câteva zile după devastatoarele incendii ce au distrus cea mai mare tabără de migranţi din Europa, tabăra Moria de pe insula Lesbos, informează AFP.

„Anchetăm asupra posibilităţii ca aceşti suspecţi să fi participat la incident”, a declarat un poliţist de pe insulă pentru agenţia de presă franceză. Poliţistul nu a vrut să precizeze naţionalităţile persoanelor suspecte.

Incendiul s-a declanşat marţi seara târziu într-o zonă împădurită din Samos, însă pompierii au reuşit să-l stingă.

În noaptea de 8 spre 9 septembrie, mega-tabăra de refugiaţi Moria, cea mai mare din Europa, deschisă în urmă cu cinci ani la apogeul crizei migraţiei, a fost complet distrusă de flăcări, lăsându-i fără adăpost pe cei 12.000 de refugiaţi care erau găzduiţi aici în condiţii insalubre.

Poliţia a arestat şase migranţi ce ar avea legătură cu acest incendiu uriaş, unele surse evocând un act deliberat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *