Grecia lovită de furtuni weekendul acesta

Vreme instabilă cu ploi abundente, furtuni și, posibil, averse de grindină vor afecta nordul și centrul Greciei începând din acest weekend și până luni, 15 august.

Potrivit buletinului meteo emis de Serviciul Național de Meteorologie al Greciei, înrăutățirea vremii va fi însoțită de frecvența ridicată a fulgerelor.

Ploile abundente și furtunile au început vineri devreme în Macedonia Centrală. Vremea nefavorabilă se va muta apoi spre Macedonia de Vest, Epir, Tesalia, vestul și centrul Greciei continentale — în principal Aitoloakarnania și Evrytania.

Ploile abundente și furtunile vor reveni sâmbătă în Macedonia, Tesalia și Marea Ionică. În Macedonia, aceeași vreme va continua și în timpul nopții.â, potrivit greekreporter.com

Duminică, vremea extremă va afecta Tesalia, Macedonia Centrală și de Est, Tracia, grupul de insule Sporade, estul Greciei continentale, inclusiv Attica, insula Evia și nord-estul Mării Egee.

Din noaptea de duminică până luni, vremea nefavorabilă va persista în Tracia și nord-estul Mării Egee, în timp ce, în toate celelalte zone, vremea va deveni mai blândă.

Serviciul de Protecție Civilă din Grecia avertizează toți cetățenii greci să fie deosebit de atenți, asigurându-se că sunt luate măsuri de autoprotecție împotriva riscurilor care decurg din izbucnirea vremii severe.

Exodul de Ziua Adormirii Maicii Domnului afectat de vremea rea

În ciuda prognozei pentru vreme neplăcută, exodul de vară din porturile Pireu, Lavrio și Rafina din Attica atinge apogeul înaintea weekendului prelungit de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Navele de pasageri operează aproape la capacitate maximă în acesgte zile. Aproximativ 100.000 de pasageri sunt așteptați să călătorească din portul Pireu între 12 august și 15 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.