Grecia: Reguli noi pentru turiști

Toate școlile și grădinițele din Grecia s-au redeschis de astăzi, după șase luni de învățământ la distanță. Măsurile de prevenție sunt aceleași ca în licee, care funcționează deja de o lună.

Elevii, personalul didactic și administrativ trebuie să prezinte de două ori pe săptămână rezultatul negativ al autotestelor disponibile gratuit în farmacii.

După ce a fost greu lovită de al treilea val al pandemiei, Grecia a relaxat din aprilie regimul restricțiilor, dar cea mai așteptată este reluarea, pe 15 mai, a sezonului turistic, care aduce în mod normal peste 20% din PIB.

Ministrul turismului a anunțat cinci paliere de siguranță pentru vacanțele străinilor. Michaela Lambrinidou transmite de la Atena.

Reporter: La 14 mai se deschide oficial sezonul turistică în Grecia. Într-o conferință de presă, susținută pentru mass-media străină, ministrul Charis Theocharis a menționat că vor putea călători în scop turistic persoanele vaccinate, cele testate negative de COVID-19 și cele imunizate prin boală, aceasta fiind prima linie de apărare.

A doua linie prevede teste rapide aleatorii la sosire, indiferent dacă vizitatorii vin pe cale rutieră sau aeriană.

A treia linie de apărare este aceea de a pune imediat în carantină vizitatorii în cazul unui test pozitiv și apoi de a fi supuși ulterior din nou unui test PCR.

Toate costurile care pot apărea în legatură cu COVID-19, inclusiv spitalizarea și carantina, vor fi asigurate de statul grec, fără costuri suplimentare pentru turiști.

A patra linie de apărare reprezintă regulile generale de siguranță, cum ar fi obligația de a păstra distanța sau restricțiile pentru transportul cu autobuze sau vapoare, iar ultima, adică a cincea linie de apărare, prevede că toate protocoalele sanitate care se aplică cetățenilor greci se vor aplica și turiștilor, de exemplu, utilizarea obligatorie a măștii în locurile publice.

Autoritățile elene au anunțat că au prioritizat vaccinarea lucrătorilor din turism și că vor relaxa treptat restricțiile anti-COVID, doar dacă situația pandemică din Grecia o va permite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *