Grecia. Roboţii oferă serviciului poştal un plus de viteză

Serviciul poştal din Grecia are o nouă componentă, o flotă de roboţi de culoare galbenă care sortează corespondenţa, relatează marţi Reuters.

Cincizeci şi cinci de roboţi mobili autonomi cu patru roţi, dotaţi cu inteligenţă artificială, îşi desfăşoară activitatea în centrul de sortare Hellenic Post din Atena, accelerând un proces deseori anevoios.

Ei scanează codul poştal, cântăresc coletul şi, cu ajutorul senzorilor, îl plasează în sacii de poştă amplasaţi în jurul unei platforme, notează Reuters, preluată de agerpres.ro.

Roboţii fac parte din programul de restructurare digitală a companiei de stat, în contextul creşterii numărului de colete poştale provenite din cumpărăturile online în timpul pandemiei de coronavirus.

„Până de curând, sortarea era realizată manual, cu un necesar mare de timp, adesea cu erori, provocând întârzieri în livrarea către clienţii noştri şi costuri crescute pentru companie”, a declarat directorul executiv al Hellenic Post, George Constantopoulos pentru Reuters.

Până la 80% din sortarea coletelor a fost predată roboţilor, iar Constantopoulos a precizat că procesul este astfel de până la trei ori mai rapid, asigurând livrarea în ziua următoare.

Roboţii pot sorta până la 168.000 de colete cu greutatea maximă de 15 kg pe zi, cu doar o reîncărcare la fiecare patru ore timp de 5 minute.

„Scopul nu este de a înlocui lucrătorii umani cu roboţi, ci mai degrabă de a augmenta forţa de muncă umană şi a o face mai eficientă”, a spus Constantopoulos.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *