Grecii care vor să meargă la biserică trebuie să prezinte certificatul de vaccinare anti-COVID sau un test negativ

Grecia anunţat joi o serie de măsuri pentru cei nevaccinaţi, printre care interdicţia de a intra, cu începere de luni, în spaţii închise, cu excepţia localurilor pentru luat masa. Bisericile intră şi ele în această categorie de locuri unde nu poţi intra fără un test negativ. În acelaşi timp, purtarea măştii devine obligatorie în spaţiile deschise şi aglomerate.

Cu începere de luni (22 noiembrie), persoanele nevaccinate nu vor avea voie să intre în spaţii închise, cu excepţia localurilor pentru luat masa. Este o acţiune iminentă pentru protecţia populaţiei. Nouă din zece persoane intubate în prezent în spitalele din ţară nu s-au vaccinat”, a declarat Kyriakos Mitsotakis într-un discurs adresat naţiunii, îndemnându-şi concetăţenii să se vaccineze.

Până în prezent, persoanele nevaccinate puteau intra în spaţii închise pe baza unui test negativ, potrivit Agerpres.

De asemenea, persoanele nevaccinate nu vor mai putea intra în bisericile din Grecia dacă nu prezintă un test negativ.

Purtarea măştii de protecţie va fi obligatorie în continuare în spaţiile închise şi în cele deschise aglomerate.

„A treia doză de vaccin este decisivă” mai ales pentru persoanele în vârstă, a spus Kyriakos Mitsotakis, subliniind că certificatul de vaccinare pentru persoanele peste 60 de ani nu va mai fi valabil la şapte luni de la ultima doză de vaccin.

Cu o rată de vaccinare de aproximativ 63%, Grecia (10,7 milioane de locuitori) nu se află la nivelul altor ţări europene, fiind aproximativ 575.000 de locuitori cu vârsta peste 60 de ani nu sunt vaccinaţi, a amintit premierul elen.

De la sfârşitul lunii octombrie, numărul contaminărilor a continuat să crească, de la 3.600 pe 29 octombrie la 6.150 o săptămână mai târziu şi la 7.317 miercuri, potrivit bilanţului zilnic furnizat de organizaţia naţională de sănătate publică (Eody).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *