Grevă la Administrația Străzilor. Angajații protestează pentru că se tem de disponibilizări

Luni, la ora 10.00, angajații Administrației Străzilor din Capitală au intratîntr-o grevă spontană, în semn de protest față de decizia Primăriei Bucureștiului de a desființa instituția la care lucrează. Pe timpul grevei nu se vor face intervenții în teren, scrie Mediafax.

„Suntem nemulțumiți de decizia Consiliului General al Municipiului București de a desființa Administrația Străzilor. Prin această decizie, toți angajații vor fi concediați, și este vorba de 370 de persoane. Asta reiese din hotărâre, că vom primi preavize și nu vom fi transferați la Companiile Municipale”, a declarat, pentru Mediafax, Dan Georgescu, președintele sindicatului din Administrația Străzilor. Potrivit acestuia, pe perioada grevei de două ore, angajații nu vor face intervenții în teren.

„Indiferent de natura incidentului, nu vom interveni. De exemplu, dacă o intersecție rămâne fără energie, aceasta va merge pe indicatoare si pe prioritate de dreapta. Vrem să urmăm pașii necesari pentru a se ajunge la o grevă generală”, a mai declarat Georgescu.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a decis, la ultima ședință, desfiinţarea a patru instituţii din subordinea PMB, precum Administraţia Străzilor, Administraţia Lacuri Parcuri, a Cimitirelor şi cea a Fondului Imobiliar. De asemenea, în termen de 30 de zile, potrivit proiectului de hotărâre, instituţiile ce urmează să fie desfiinţate sunt obligate să declanşeze procedurile de disponibilizare a unui număr de 1.300 de posturi.

Sursa foto: bucurestifm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *