Anunț ȘOC pentru clienții unei celebre companii aeriene

There’s nothing quite like discovering one of your everyday (read: overlooked) essentials can go on double-duty to solve another issue.

Anunț ȘOC pentru clienții unei celebre companii aeriene: Angajații operatorului amenință cu GREVE de amploare chiar de sărbători

 

Ryanair se va confrunta în această lună cu primele greve din istoria companiei, care riscă să se extindă din Italia în Irlanda şi Germania, sindicatele din Europa intensificând presiunile ca operatorul aerian să recunoască reprezentarea organizaţiilor independente, transmite Bloomberg.

Membrii Asociaţiei Piloţilor Aerieni Irlandezi au anunţat marţi că au informat compania că vor opri activitatea timp de o zi, pe 20 decembrie, din cauza refuzului Ryanair de a recunoaşte grupurile sindicale, anunță News.ro.

Personalul navigant din Italia a planificat deja un protest de patru ore pe 15 decembrie.

Vereinigung Cockpit, care reprezintă personalul navigant din Germania, a anunţat că piloţii Ryanair sunt dispuşi să intre oricând în grevă, dar nu au menţionat o dată exactă.

Protestele ar putea perturba zborurile Ryanair chiar în perioada aglomerată din perioada Crăciunului, aşa cum s-a întâmplat timp de ani de zile la alţi operatori aerieni importanţi cum este Lufthansa.

Sindicatele vor îmbunătăţirea condiţiilor de muncă la Ryanair, contestând modelul low-cost care a contribuit ca aceasta să devină cea mai mare companie low-cost din Europa.

“Ryanair va face faţă oricăror întreruperi ale zborurilor, dacă şi cînd vor apărea, şi ne cerem scuze sincere clienţilor pentru orice supărare sau îngrijorare”, se arată într-un comunicat al companiei.

Directorul general Michael O’Leary a respins în repetate rânduri încercările angajaţilor de a obţine reprezentare sindicală.

Greva din 15 decembrie a piloţilor şi însoţitorilor de zbor din Italia ar fi protest de acest gen din istoria Ryanair.

Angajaţii au mai format consilii sindicale locale în Spania, Suedia, Portugalia şi Olanda.

SURSA: STIRIPESURSE.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *