Grup de traficanţi de droguri de mare risc, destructurat în urma a 47 de percheziţii ale DIICOT

Destructurarea unui grup infractional organizat specializat în trafic de droguri de risc şi mare risc. Articol preluat de pe site-ul www.agerpres.ro

Procurorii DIICOT Cluj şi poliţiştii de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate au efectuat, joi, 47 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Cluj, Neamţ şi Bistriţa-Năsăud, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc.

Potrivit procurorilor, prin circuitul infracţional, membrii grupului au obţinut aproximativ 55.000.000 de lei.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2012-2017, la nivelul municipiului Cluj-Napoca s-a constituit un grup infracţional organizat, care a avut ca principal scop săvârşirea infracţiunilor de trafic intern şi internaţional de droguri de risc şi de mare risc, respectiv medicamente aflate sub control naţional conform Legii nr.339/2005 (Codeină, Xanax, Dormicum, Ultracod, Zolpidem, Diazepam, Bromazepam, Alprazolam, Midazolam, etc.), urmărind prin aceasta obţinerea unor sume foarte mari de bani. Sumele de bani astfel obţinute au fost reciclate prin intermediul mai multor societăţi comerciale, pentru a se ascunde adevărata provenienţă a acestora şi a se crea aparenţa legalităţii, existând astfel indiciile săvârşirii infracţiunii de spălare de bani”, se arată într-un comunicat remis joi de DIICOT.

Din cercetări a rezultat faptul că membrii grupării infracţionale, organizată pe mai multe paliere, au intrat în posesia unor medicamente supuse controlului special prin intermediul unor farmacii din judeţele Cluj şi Bistriţa, cu complicitatea unor farmacişti.

Continuarea articolului la adresa www.agerpres.ro/justitie/2018/01/25/cluj-grup-de-traficanti-de-droguri-de-mare-risc-destructurat-in-urma-a-47-de-perchezitii-ale-diicot–42909

SURSA: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *