Gura Păcătosului… Vicepreședintele PSD Adrian Țuțuianu: PSD s-a comportat ca „un partid de maimuţe”.

O înregistrate a fost publicată, marţi, de România Tv,în care Adrian Ţuţuianu spune că PSD e „un partid de maimuţe”, deoarece a acceptat ca Liviu Dragnea să o propună premier pe Sevil Shhaideh.În replică senatorul PSD a spus, la acelaşi post de televiziune, că afirmaţiile au fost scoase din context, transmite Mediafax.

În înregistrarea prezentată, marţi seară de România Tv, Ţuţuianu spune că „nicăieri în lume nu s-a pomenit” ca liderul PSD, Liviu Dragnea, să meargă la Cotroceni cu propunerea pentru funcţia de premier a lui Sevil Shhaideh, „un nume de prim-ministru pe care partidul nu-l ştie”. Senatorul PSD de Dâmboviţa, mai susţine în înregistrarea audio că deşi acest lucru i-a deranjat pe foarte mulţi, PSD s-a comportat ca „un partid de maimuţe”.

Adrian Ţuţuianu, care este vicepreşedinte al PSD şi lider al organizaţie social-democrate Dâmboviţa, a adăugat că schimbarea a trei premieri precum şi a unor miniştri a fost „o tragedie” pentru partid, iar calitatea Guvernului este tot „o tragedie”. În acest context, Ţuţuianu face referire la ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, despre care spune că „este atât de prost încât nu poate asculta mai mult de 5 minute când vorbeşte cineva cu el”, iar singura legătura a acestuia cu economia este faptul că „a avut o vulcanizare”.

De asemenea, potrivit sursei citate, Ţuţuianu a prezentat un sondaj în care Klaus Iohannis ar câştiga alegerile prezidenţiale, în turul doi, în faţa unor potenţiali candidaţi precum Liviu Dragnea, Gabriela Firea sau Călin Popescu Tăriceanu.

Contactat de postul de televiziune menţionat, Adrian Ţuţuianu, fost ministru al Apărării în Cabinetul Tudose, a spus că înregistrările prezintă discuţi de la întâlniri pe care le-a avut cu primari şi preşedinţii organizaţiilor locale, însă declaraţiile sale au fost scoase din context.

„Din ce am înţeles eu, sunt înregistrări din şedinţe pe care le-am avut cu primari, cu preşedinţi de organizaţii locale, consilieri judeţeni. Ele au fost livrate prelucrate, în sensul că sunt anumite pasaje scoase dintr-un anume context, dar pe fond ceea ce am spus în şedinţa CEx şi în scrisoarea care este publică, lucruri pe care le-am discutat şi cu colegii mei într-un cadru de partid aşa cum este normal. Este adevărat şi am spus-o că am greşit cu toţii. Am spus-o şi în CEx naţional. Nu cred că e normal să procedăm în acest fel. Evident că mi-am asumat şi partea mea de vină pentru că am fost prezent acolo”, a declarat Ţuţuianu, într-o intervenţie telefonică marţi seară la România Tv.

Dragnea, 4% intenție de vot

Țuțuianu prezintă, în înregustrare, și datele unui sondaj intern al PSd în care Dragnea ar avea doar 4% intenție de vot.  „Turul I. Dacă ar fi alegeri prezidențiale, Klaus Iohannis – 23, Călin Popescu Tăriceanu – 9, Laura Codruța Kovesi – 8, băgată candidat din partea USR-ului în sondaj, Dacian Cioloș băgat de la România Împreună – 7%, Liviu Dragnea – 4%. Eu nu am inventat acest 4%. Îl găsiți aici. Turul II. Azi, în condițiile în care nu facem nimic, Iohannis îl bate și pe Tăriceanu, o bate și pe Firea, îl bate și pe Dragnea de-l zvântură”, spune Ţuţuianu în înregistrarea făcută la o întâlnire cu lideri locali din judeţ, potrivit digi24.

Ulterior, Țuțuianu a recunoscut că datele sunt relae și a declarat că datele sondajului de opinie sunt cele prezentate în şedinţa CEx al PSD din 21 septembrie în care Liviu Dragnea a primit votul de încredere de la majoritatea membrilor partidului, cifre care indică faptul că formaţiunea este în scădere, de la 47% cât avea la parlamentarele din 2016 la 35%, poate chiar 30% cât are în prezent. Social-democratul a mai spus că acestea „sunt lucruri care pe mine mă îngrijorează şi sunt lucruri cu privire la care eu cred că trebuie să mediteze tot partidul”.

Întrebat dacă va mai rămâne în PSD, în condiţiile în care nu se ţine cont de nemulţumirile sale, Adrian Ţuţuianu a replicat că este de două decizii în partid şi că rămâne în formaţiunea politică.

Adrian Ţuţuianu este, alături de primarul general al Capitalei Gabriela Firea şi vicepremierul Paul Stănescu, unul dintre contestatarii preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, care printr-o scrisoarea deschisă i-au cerut acestuia să facă un pas în spate de la şefia partidului.

Sursa foto: rtv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *