Guvernul Cîțu instituie “taxa pe ambalaj”: Vei plăti  câte 50 de bani în plus pentru fiecare sticlă sau doză cu bere, apă, suc

Ministrul Mediului, Tanczos Barna (UDMR), a  declarat,  luni seara,  la  Antena 3,  că are  planuri  mari în ceea  ce  privește   introducerea  unei noi  taxe. El a  precizat că, „undeva în primăvară”, Guvernul Cîțu va adopta o Hotărâre privind introducerea unei „taxe pe ambalaj” în valoare de 50 de bani pe care o va plăti la magazin fiecare român care cumpără o sticlă sau doză de aluminiu de apă, bere şi suc, precum și pentru PET-uri.

Ministrul  Mediului a  explicat  și modalitatea  prin  care  românii  își pot   recupera  banii  plătiți  pe “taxa de ambalaj”:„Mergeti cu PET-ul la o masinarie in care se introduce acel plastic si acel plastic are cod de identificare ca face parte din sistemul natonal de garantare si returnare”.

Totuși, până  la  punerea   în aplicare a  măsurii  mai sunt  multe de  făcut:  achiziționarea aparatelor unde duci ambalajele  ca sa-ti recuperezi banii si,  ulterior, reteaua de preluare a ambalajelor de la toate aceste aparate.

„Proiectul a trecut de consultarea publica, incorporam observatiile in proiectul de HG, undeva pana in primavara adoptam astfel incat pana in 2022 sa se faca investitii in automate, logistica care sa recicleze din fiecare catun”, a mai declarat ministrul Mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *