Guvernul elimină toate restricțiile și permite inclusiv festivalurile cu sute de mii de oameni, iar în România sunt deja 26 de cazuri de infectare cu varianta indiană

În România au fost confirmate, până în 6 iunie, 26 de cazuri de COVID-19 cu varianta Delta a coronavirusului, care a alimentat al doilea val devastator din India și care este cea mai infecțioasă descoperită până în prezent, conform datelor publicate joi de reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). Ei spun că în acest moment nu se poate vorbi despre transmitere comunitară, în România, a variantei Delta.

Conform analizei publicate joi de INSP, până în 6 iunie au fost raportate 2.087 de secvențieri, în urma analizelor fiind confirmate 1.490 de cazuri de COVID-19 cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare:

Alpha – varianta britanică B.1.1.7 – 1437 cazuri
Beta – varianta sud-africană B.1.351 – 10 cazuri
Gamma – varianta braziliană P.1 – 17 cazuri
Delta – varianta indiană B.1.617.2 – 26 cazuri

Astfel, până în 6 iunie rata de confirmare cu variantele SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC) a fost de 71%.

Varianta delta a coronavirusului care a alimentat al doilea val devastator din India este cea mai infecțioasă descoperită până în prezent. Doctorii vor să afle acum dacă noile simptome apărute la pacienții indieni înseamnă că este și mai gravă, relatează Bloomberg.

Probleme de auz, dureri gastrice severe și cheaguri de sânge care duc la cangrenă, simptome care nu au fost de regulă observate în rândul pacienților Covid, au fost legate de medicii din India de varianta apărută în această țară.

Dovezile preliminare din Anglia și Scoția, unde varianta indiană a devenit dominantă, arată că aceasta duce la un risc mai mare de spitalizare.

Sub-tulpina B.1.617.2 (denumită delta de către OMS), una dintre cele 3 linii ale variantei B.1.617 apărute în India, s-a răspândit în peste 60 de țări în ultimele 6 luni și a provocat implementarea unor noi restricții de călătorie în unele țări.

O creștere a numărului de infecții, alimentată de această variantă, a forțat autoritățile britanice să își reanalizeze planurile de redeschidere luna aceasta, presa de la Londra scriind că relxarea suplimentară a restricțiilor ar putea fi amânată cu două săptămâni.

Autoritățile din Singapore au descoperit că 95% din cazurile locale de Covid sunt legate de variante care provoacă îngrijorare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *