Guvernul trece la tăieri de cheltuieli. Orban: Ne-au lăsat ăştia un buget făcut praf

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, despre lipsurile de la buget, că „ne-au lăsat ăştia un buget făcut praf”, referindu-se la PSD. De asemenea, preşedintele PSD Viorica Dăncilă a folosit, într-o conferinţă de presă, cuvântul „ăştia” la adresa românilor din străinătate.

„Suntem în analize, evident facem continuă evaluarea. ( bugetului – n.r) Ne-au lăsat ăştia un buget făcut praf, găurit, cu un nivel de colectare a veniturilor mult sub nivelul care fusese prognozat în Legea bugetului de stat. Este extrem de dificil de făcut această rectificare dar v-am dat câteva linii directe”, a spus, citat de Mediafax, premierul Ludovic Orban, luni, chestinat despre lipsurile existente la bugetul de stat.

Premierul a spus că vor exista tăieri „din cheltuielile nenecesare, cheltuielile care nu pot fi efectuate. (…) Când o să vedeţi ordonanţă de urgenţă le veţi vedea”.

Întrebat dacă vor fi luaţi bani de la investiţii, Ludovic Orban a afirmat că nu s-a luat încă decizia şi că nu poate spune, încă, forma finală a Ordonanţei de Urgenţă.

Chestionat de reporteri dacă va merge în cursul zilei de astăzi ( luni – n.r), la Cotroceni, Ludovic Orban a declarată că merge la Palatul Cotroceni „de fiecare dată când este cazul, când sunt invitat, când avem diferite discuţii şi întâlniri, de fiecare dată”.

„Între mine că prim-ministru şi preşedintele României, între guvernul pe care îl conduc şi preşedinte este în sfârşit o relaţie de dialog, de cooperare loială, de parteneriat în care ne coordonăm toate acţiunile, toate deciziile şi toate politicile publice în beneficiul cetăţeanului român”, a mai spus liderul PNL, despre o eventuală discuţie cu Preşedintele Klaus Iohannis, luni.

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că Executivul va finaliza până marţi seara forma definitivă a ordonanţei de urgenţă privind rectificarea bugetară, el respingând informaţiile potrivit cărora vor fi reduse fondurile de la Educaţie, Transporturi şi din cofinanţarea pe fonduri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *