Halep, prima victorie în scandalul de dopaj: A obţinut judecată în regim de urgenţă!

Cazul de dopaj în care este implicată Simona Halep va fi judecat în regim de urgență de Sports Resolution, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.

Românca este pentru moment suspendată provizoriu din tenis ca urmare a unui test pozitiv cu Roxadustat (efectuat pe durata US Open 2022).

Conform Prosport, apărarea pregătită de Simona împreună cu echipa care o reprezintă este completă, iar avocații jucătoarei din România au cerut judecarea în regim de urgență a cazului.

Sursa citată vorbește despre un proces care va avea loc în termen de 3 luni de la prezentarea rechizitorului de către echipa de avocați care o reprezintă pe Halep.

Experții angajați de Simona merg pe ideea contaminării (n.r. ingerarea unui supliment alimentar contaminat), iar speranțele sunt acelea de a obține doar o mustrare, fără o suspendare definitivă.

„Printr-o particularitate excepțională a cazului să nu i se poată imputa vinovăţia sau neglijenţa, iar sancțiunea să fie cel mult o mustrare”, menționează sursa citată.

Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *