HALUCINANT. CNAIR a închiriat o clădire de la un apropiat al PSD cu 38.000 de euro, deși acesta ceruse 15.500 de euro!

CNAIR șochează din nou! A închiriat un sediu pentru care proprietarul cerea 6 euro negociabil pe metru pătrat cu 15 euro! Noul sediu al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi va costa Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) peste 38.000 de euro chirie pe lună, conform jurnaliștilor de la Ziarul de Iași. Clădirea de birouri în care s-a mutat Regionala de Drumuri Iaşi figura în ofertele de închirieri, chiar înainte de mutarea actuală, cu un preţ de 15.000 de euro pentru întreaga suprafaţă utilă de aproape 2.500 de metri pătrați. Omul de afaceri care a închiriat sediul cerea 6 euro pe metru pătrat pe lună, iar în final Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere i-a oferit acestuia 15,5 euro pe metru pătrat.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, cea care gestionează construirea şi întreţinerea drumurilor naţionale şi a autostrăzilor, a fost de acord, printr-o hotărâre a Consiliului de Administraţie adoptată în toamna anului trecut să plătească 38.097,30 de euro pentru găzduirea birourilor DRDP Iaşi într-un spaţiu în suprafaţă de aproape 2.460 mp.

Potrivit anunţurilor afişate pe mai multe pagini de internet de către agenţia imobiliară care a gestionat oferta, întreg spaţiul respectiv era oferit, anterior găzduirii DRDP Iaşi, pentru suma de 15.000 de euro pe lună.

Agentul imobiliar în dreptul căruia era menţionat anunţul spune că preţul este unul informativ. Cu alte cuvinte, preţul de 6 euro/mp era negociabil. Totuşi, proprietarul a bătut palma cu cei de la Drumuri Naţionale pe un preţ de două ori şi jumătate mai mare, respectiv 15,5 euro/mp.

Ştefan Covalciuc, deţinătorul blocului cu patru etaje situat în zona Podul de Piatră, este un apropiat al PSD. Presa locală a scris în ultimii ani despre apropierea acestuia de formațiunea politică condusă de Liviu Dragnea, organizând inclusiv petreceri pentru mai marii partidului.

Șeful DRDP Iași, Ovidiu Laicu, susţine că în preţul chiriei ar intra şi reamenajarea celor cinci niveluri ale construcţiei. El spune că putea să ia spaţiul în care tocmai s-a mutat cu 10 euro/mp pe lună, dar fără amenajări. „Or, compartimentările m-ar fi costat măcar la fel de mult, dar gândiţi-vă cât ar fi durat licitaţiile”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.