HALUCINANT. Control de amploare la un colegiu din Buzău după ce un elev a luat nota 2 la purtare că a comentat modul în care se îmbrăca o profesoară

Corpul de Control al ministrului Educaţiei face verificări la un colegiu din Buzău, după ce mama unui elev a reclamat scăderea notei la purtare la 2.

Elevul ar fi comentat modul în care era îmbrăcată o profesoară şi versurile pe care aceasta le cânta.

Corpul de Control al ministrului Educaţiei face, luni, verificări la Colegiul Naţional „Bogdan Petriceicu Haşdeu” Buzău, după ce mama unui elev a reclamat că acestuia i-a fost scăzută nota la purtare la 2. Femeia acuză un conflict cu profesoara de desen, care anterior a cântat într-o trupă etno şi pe care elevul a criticat-o pentru versuri şi pentru felul cum era îmbrăcată într-un videoclip.

Potrivit inspectorului general al IŞJ Buzău, Florina Stoian, Corpul de Control al ministrului Educaţiei a fost trimis la Colegiul Hasdeu după ce mama unuia dintre elevi a mers în audienţă la ministrul Monica Anisie şi i-a prezentat cazul.

Andrei Alexandru Voicu, un elev de la Colegiul Haşdeu, a primit nota 2 la purtare, după ce şi-a ironizat profesoara de desen pentru vestimentaţia sumară dintr-un videoclip şi versurile unui cântec.

Videoclipul a fost filmat în urmă cu mai mulţi ani, când profesoara a cântat într-o trupă etno, dar este în continuare pe YouTube.

Comentariul, postat pe un grup intern al elevilor, a fost considerat jignitor şi defăimator de către profesoara vizată care a cerut sancţionarea elevului, iar în urma analizei cazului, profesorii au decis scăderea notei la purtare la 2.

Mama elevului a contestat decizia în instanţă, iar în vara lui 2019 magistraţii de la Tribunalul Buzău au dispus anularea sancţiunii.

Corpul de Control va face verificări pe parsursul a trei zile, timp în care vor fi audiate toate părţile implicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *