HALUCINANT. Etapa a adoua a vaccinării începe vineri, iar Cîţu anunţă că deocamdată n-are bani: Nota de plată a fost supraevaluată!

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că peste două zile va avea loc o nouă ședință de Guvern, punctând că sunt „câteva lucruri care trebuie clarificate”.

„Avem câteva lucruri care trebuie clarificate în această săptămână. Este Hotărârea de Guvern cu personalul esențial care trebuie vaccinat. (…) Sper ca avizele să fie gata până vineri. Și bineînțeles aprobarea limitelor pentru ministere pentru a începe bugetarea pe 2021. Sunt și acestea în curs de avizarea. Sunt principalele lucruri pe care vreau să le clarificăm vineri. Va fi o ședință online”, a anunțat premierul după ședința de Guvern.

Banii de la bugetul de stat care vor merge pentru centrele de vaccinare din țară vor fi alocați în baza unor „criterii” și „costuri standard” pe care le va comunica Ministerul Sănătății, motivul fiind că în trecut au existat cazuri de supraevaluări.

„Este o Ordonanta care este in procedura de avizare. Sper sa fie gata pana vineri. Trebuie clarificat mecanismul de plata, cred ca mergem cu plata prin Ministerul Sanatatii si decontarea de la bugetul de stat. Vreau sa fiu foarte atent la criterii pentru ca au fost situatii in trecut cand nota de plata a fost supraevaluata. Vreau sa ma asigur ca avem criterii clare prin care se definesc aceste cheltuieli. Astept de la Ministerul Sănătății criteriile, care sunt cheltuielile standard. Voi merge pe costurile standard, nimic in plus”, a declarat Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *