HALUCINANT. Judecătorii au plasat în arest la domiciliu bărbatul care a înjunghiat clientul unei benzinării!

Un complet de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu a respins propunerea procurorilor de a aresta preventiv un tânăr cercetat pentru tentativă de omor.

Decizia magistraţilor este cel puţin surprinzătoare având în vedere că este vorba despre unul dintre cei trei agresori care au provocat un incident extrem de violent, la care au participat zeci de martori, în noaptea de 8 februarie, într-o benzinărie din Sibiu.

Mircea Daniel Cuţitar, de 20 de ani, este anchetat pentru tentativă de omor după ce a înjunghiat în mod repetat un client al localului pe motiv că „făcea prea mult curent”. Victima şi agresorii se numărau printre zecile de tineri care se aflau în jurul orei 23:00 a serii de marţi, 8 februarie, în spaţiul amenajat cu mese al benzinăriei. Cel dintâi tot intra şi ieşea din local, fapt ce a atras atenţia unora dintre meseni. A urmat un schimb de replici, care s-a finalizat cu pumni, picioare şi lovituri cu un cuţit, în urma cărora victima a ajuns la spital cu „multiple plăgi înjunghiate”. Întreaga scenă, extrem de violentă, a fost surprinsă de camera de supraveghere video a localului. La finele acestei săptămâni, magistraţii sibieni nu au fost de acord cu propunerea procurorilor şi au decis doar arestul la domiciliu al tânărului cu nume predestinat.

În minuta pe scurt, publicată pe portalul instanţelor de judecată, se specifică de la bun început motivul pentru care s-a respins propunerea procurorilor de a aresta pe tânărul împotriva căruia s-a pus în mişcare urmărirea penală pentru tentativă de omor, fiind menţionat articolul 277 din Codul de procedură penală. Potrivit acestuia: „Judecătorul de drepturi şi libertăţi, dacă apreciază că nu sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege pentru arestarea preventivă a inculpatului, respinge, prin încheiere motivată, propunerea procurorului, dispunând punerea în libertate a inculpatului reţinut”. Daniel Cuţitar a fost reţinut de poliţiştii sibieni de vineri, 11 februarie, pentru 24 de ore, după ce în prealabil a fost căutat încă din noaptea în care s-a comis agresiunea, pentru că imediat după înjunghiere a fugit din benzinărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.