Halucinant. Olguța dă vina pe agricultori pentru oprirea lucrărilor la drumul expres Craiova-Pitești – VIDEO

Lia Olguta Vasilescu participa, ca fost primar al Craiovei, vineri 11 August 2017, la inaugurarea Complexul Water Park. REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO

Olguța Vasilescu a declarat, marți, la Craiova că lucrările la drumul expres Craiova-Pitești vor fi reluate după ce fermierii își vor strânge recoltele de pe terenurile expropriate. Explicația halucinantă o uimește  până și pe ea: „Este o situație care cred că numai în România se poate întâmpla”.

Potrivit deputatului Olguța Vasilescu, proiectul tehnic al loturilor 1 și 2 din drumul expres Craiova-Pitești a fost terminat mai repede decât termenul stabilit, adică sfârșitul anului.  Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a fost cel care a inaugurat lucrările la acest drum, dar, după ce a pus o bordură, acolo nu s-a mai lucrat deloc.

„Evident în momentul în care s-a finalizat proiectarea tehnică puteau să înceapă lucrările de construcție. Așa cum știți, constructorul s-a ales cu o plângere penală pentru că a intrat pe terenurile pe care aveau recolte anumite firme, fermieri, deși terenurile erau expropriate, recoltele nu, pentru ca nimeni nu s-a gândit că se termină atât de repede proiectarea și nimeni nu s-a gândit că trebuie să se dea aceste despăgubiri”, a declarat Olguța Vasilescu, în cadrul unei conferințe de presă, la Craiova.

Ea susține că lucrările au fost oprite după ce fermierii au depus o plângere penală și că acestea vor fi reluate după strângerea recoltelor.

„Urmează ca atunci când în sfârșit toți fermierii își ridică recoltele de pe câmp să înceapă din nou constructorul să lucreze. Este o situație care cred că numai în România se poate întâmpla, eu n-am mai auzit în altă țară să se aleagă cu plângere penală deși terenul este expropriat”, a precizat Olguța Vasilescu.

La rândul ei, premierul Dăncilă spune că nu este vina fermierilor, care au luat subvenții de la APIA și au cultivat terenurile:„Nu sunt de vină fermierii, dar noi ne-am gândit la exproprieri după modelul fiecărui proiect de infrastructură”..

Premierul a anunțat recent că secțiunile 3 și 4 aferente drumului expres Craiova Pitești sunt blocate de CNAIR, deși documentația este definitivată din 2017.

Potrivit ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, în cazul drumului expres Craiova- Piteşti, termenele sunt devansate şi nu depăşite ca la alte autostrăzi.

https://www.facebook.com/psdbiroupresa/videos/482248515923668/?t=0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *