HALUCINANT. Primăria Brăila dă în judecată Comitetul de Urgenţă pentru că s-a anulat Festivalul Peştelui!

Primăria Municipiului Brăila dă în judecată Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, solicitând suspendarea şi anularea unei hotărâri referitoare la Festivalul Peştelui, un eveniment finanţat din fonduri europene.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brăila a aprobat în ședința de miercuri, 7 octombrie măsurile de protecție sanitară necesare a fi respectate, pentru diminuarea impactului riscului epidemiologic generat de virusul SARS-CoV-2, în perioada 08 – 11 octombrie 2020, pe faleza Dunării – Brăila, cu ocazia desfășurării celei de-a doua ediții a „Festivalului Peștelui”.

Evenimentul va avea loc în zona delimitată de străzile Vadul Spitalului și Împăratul Traian, între malul Dunării și taluzul superior. În această zonă este obligatorie purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în intervalul orar 10.00 – 22.00. De asemenea, este intezisă consumarea produselor comercializate în afara zonei delimitate.

Reprezentanţii Primăriei Brăila susţin, în cererea de chemare în judecată, că nu au fost consultaţi cu privire la această hotărâre, deşi reprezentantul municipalităţii este membru CJSU, iar hotărârea nu are la bază date concrete. Potrivit unor surse, hotărârea a fost luată la solicitarea poliţiei, nu a DSP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *