HALUCINANT. Pupila lui Tudorel o acuză pe Kovesi de represiune nedreaptă pentru că a dat ordine în calitate de șef al DNA!

Procurorii din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție au dat publicvității un comunicat prin care anunță date din noul dosar penal în care Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub acuzare. Procuroii susțin că fosta șefă a DNA ar fi dat anumite Ordine interne prin care a încălcat drepturile celor anchetatți și chiar ar fi interferat în activitatea unor procurori.

Kovesi este acuzată de constituire de grup infracțional organizat în modalitatea coordonării și complicitate la represiune nedreaptă sub forma participației improprii. Adina Florea susține că i-a adus la cunoștință infracțiunile lui Kovesi, însă fosta șefă a DNA spune că procesul verbal nu ar fi semnat de procuror. Laura Codruța Kovesi i-ar fi coordonat pe fostul șef al DNA Ploiești Lucian Onea și pe Mircea Negulescu, zis Portocală, să comită abuzuri.

„Faptele cercetate constau în aceea că, pe durata exercitării mandatului de procuror șef la Direcția Națională Anticorupție, în perioada 2015-2016, ar fi coordonat, prin activitatea efectiv desfășurată, prin ordine si dispoziții date, grupul infracțional inițiat de doi procurori și un ofițer de poliție judiciară, la care au aderat alți trei procurori și un alt ofițer de poliție judiciară, iar aceștia ar fi acționat, în mod coordonat, în scopul comiterii infracțiunilor de cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, influențarea declarațiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual și uz de fals.
Ordinele și dispozițiile avute în vedere constau într-o circulară prin care a admis posibilitatea audierii pe parcursul urmăririi penale a aceleiași persoane, atât în calitate de martor cu identitate protejată, cât si în aceea de martor cu identitate reală, precum si într-un ordin, privind adoptarea unor practici unitare în administrarea probelor audio/video la nivelul Direcției Naționale Anticorupție, întrucât s-a dispus transmiterea către instanțele de judecată numai a suporturilor care conțin convorbirile relevante în cauză”, susține Adina Florea în referatul de începere a urmăririi penale.

Totodată, Secția pentru investigarea magistrașilor arată că prin conduita sa de procuror ierarhic, prin dispozițiile pe care le-a luat cu privire la un act de sesizare al instanței prin ignorarea referatelor procurorilor cu funcții de conducere din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Structura Centrală, l-ar fi determinat pe un procuror șef secție să confirme, fără vinovăție, un rechizitoriu nelegal și netemeinic și să dispună, astfel, trimiterea în judecată a cinci persoane, despre care un număr de patru procurori au precizat în scris că nu se impune trimiterea în judecată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *