HALUCINANT. Tudorel Toader, DIRECTIVĂ pentru șefii de instanțe cum să judece procesele!

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a transmis o adresa oficială șefilor de tribunale și curți de apel din România în care le recomandă ca în procesele privind drepturile salariale să depună toate diligențele necesare în vederea formulării apărărilor și căilor de atac corespunzătoare în dosarele care au acest obiect.

Ministrul a explicat si motivele pentru care a făcut aceasta recomandare: „tinand seama de impactul bugetar creat de hotararile judecatoresti”. Recomandarea trimisa catre toti sefii de tribunale si curti de apel din tara este făcută pe 12 martie.

Mesajul a fost postat de federatia Publisind sub titlul: „De ce se pierd procesele bugetarilor? Ministerul Justitiei isi baga coada”.

Federatia arata ca, nu de putine ori, a fost pusa in ipostaza dificila de a explica membrilor de sindicat de ce actiunile promovate in instanta, avand ca obiect drepturi banesti, sunt pierdute si asta pentru ca, de multe ori, dosare care au acelasi obiect, aceeasi motivare si acelasi temei sunt interpretate diferit.

„Iata ca, in anul 2019, cand magistratii simt pe pielea lor ce inseamna nedreptatea, frustrarea, pericolul de politizare a sistemului, iar independenta lor este prejudiciata, dupa protestele din strada, brusc au aparut si documente oficiale prin care se confirma interventia politicului in realizarea actului de justitie.

Imixtiunea ministrului imbraca forma unei recomandari pe care acesta o traseaza presedintilor Curtilor de Apel si Tribunalelor, adica exact acelora care zilele trecute se deziceau de protestele subalternilor”, arata Publisind. În multe situații, încă din 2009, de la haosul cauzat de guvernarea Boc și până în prezent, mulți lideri care au promovat acțiuni în instanță privind drepturile salariale ale membrilor au suspectat existența unei imixtiuni în actul de justiție care vine de la cel mai înalt nivel. Nimeni însă nu și-a permis, în lipsa unor minime dovezi să afirme răspicat acest lucru, din simplul motiv că este aproape imposibil să probezi existența unor „directive de partid”, mai scriu cei de la Publisind.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *