HALUCINANT: Un deținut cere judecătorilor ca în penitenciare să se consume bere fără alcool!

Pretenții șoc la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi! Un deținut a deschis o serie de procese cerând ca în pușcării să se poată consuma bere fără alcool.

Anton Parasca (59 de ani) a început acum un an mai multe procese, atunci când deţinutul a prezentat conducerii penitenciarului o hârtie ce purta antetul Ministerului Agriculturii, unde scria că berea fără alcool este încadrată în categoria produselor alimentare.

Reprezentanţii închisorii nu au fost însă înduplecați, motivând că „este o bere care se produce prin fermentare şi nu se poate garanta concentraţia de 0% alcool, existând posibilitatea ca aceasta să fermenteze şi ulterior procesului de fabricaţie, informează „Ziarul de Iași’.

Parasca nu s-a lăsat şi a dat în judecată Penitenciarul. A pierdut procesul, dar nu a renunţat şi a deschis altul, cerând de această dată anularea actului normativ ce interzice accesul deţinuţilor la bere fără alcool. Deținutul a chemat în judecată nu doar penitenciarul din Iaşi, ci şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Ministerul Justiţiei.

Zilele trecute, judecătorii i-au respins cererea, iar Parasca a pierdut definitiv lupta în instanță. Anton Parasca a fost condamnat în 2014 la pedeapsa de 5 ani şi 6 luni de închisoare, pentru complicitate la evaziune fiscală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *