HALUCINANT. Un preot îndeamnă oamenii să nu respecte starea de URGENŢĂ: Ei au ce au cu Hristos!

Ionuţ Chiriţă, un preot gălăţean care a studiat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj, este convins că în spatele deciziei luate recent de autorităţi, care le-au cerut preoţilor să nu mai împărtăşască enoriaşii cu aceeaşi linguriţă, se află interese oculte, antihristice. Preotul a postat pe Facebook mai multe mesaje în acest sens. Într-unul dintre acestea, un copil îşi întreabă tatăl: „Tată, de ce nu vor să ne mai împărăşim cu aceeaşi linguriţă?”, la care i se răspunde: „Fiule, ei n-au nimic cu linguriţa. Ei au ce au cu Hristios”.

Comentariile nu au întârziat să apară şi au fost cele mai multe favorabile preotului. Unul dintre puţinii care au criticat decizia preotului au fost atacaţi cu virulenţă de susţinătorii acestuia. „De parcă a coborât Isus din cer şi le-a dat lingura”, a fost unul dintre puţinele mesaje în dezacord cu postarea. Autorul său a fost imediat atacat de credincioşi: „ Se vede ca esti un imbécil de prima categorize. Sa nu te mai agati de Sf Biserica si de Slujitorii ei caci e PACAT Impotriva Duhului Sfant. Rusineeeeeee” şi „Nici Bunul Dumnezeu nu a coborît din cer să ne dea viaţa, dar avem. Aşa şi cu linguriţa. Cei ce s-au îmbolnăvit pînă acum, s-au împărtăşit?” au fost doar câteva dintre mesaje. Ar vrea să adune oamenii în biserică în plină pandemie Nu este singurul mesaj postat de preot prin care acesta arată că nu este conştient de riscurile pe care le presupune pandemia de Covid-19, care a omorât deja mii de oameni în întreaga lume. Într-un alt mesaj, preotul a răbufnit şi a criticat dur măsura impusă de autorităţi, care au decis ca slujbele să nu se mai oficieze în interiorul bisericilor. Insensibil la drama celor afectaţi de această boală, Ionuţ Chiriţă compară bisericile cu supermaketurile care au rămas deschise şi susţine că aşa cum lumea îşi cumpără mâncarea de la magazin, tot aşa oamenii îşi iau hrana spirituală de la biserică.

 

Mesajul preotului:

 

VĂ ÎNTREB PE VOI, ACEȘTIA CARE ATACAȚI BISERICA ȘI PREOȚII, AVEȚI SUFLET? Ortodoxia astăzi Cum este posibil să avem voie să mergem la market, să cumpărăm alimente când putem extrem de sigur să ne îmbolnăvim cu corona virus? Aha, înțeleg. Nu putem trăi fără mâncare și băutură.Dar același lucru spun și eu. Nu pot trăi fără Sfânta Împărtășanie și Sfânta Liturghie, care sunt hrana sufletului meu. De aceea, așa cum sunt marketurile deschise pentru hrana trupească, căci avem nevoie. Cu atât mai mult, bisericile să fie deschise și lăsate să se oficieze hrana sufletului, care este mult mai esențială.Este foarte simplu de înțeles: așa cum te duci în market să faci provizii pentru a avea acasă. Tot așa și când te duci la biserică, să faci provizii duhovnicești: spovedanie, împărtășanie, miruit, Sfânta Liturghie, anafură, etc, care, toate acestea numai în biserică se fac și se oferă. Cine nu înțelege, nici să nu comenteze. De aceea, trebuie să mergem la biserică ca să aducem acasă hrana sufletului pentru celelalte zile ale săptămânii. Vă întreb pe voi, aceștia care atacați Biserica și preoții, aveți suflet? Nu cred că mai aveți, fiindcă nu vă hrăniți sufletul. Iar dacă da, sufletele voastre sunt terminate de la atâtea ,,chimicale” ateiste băgate în voi, pline de stricăciune și ură. Eu, unul, prefer să îmi hrănesc sufletul mergând la biserică pentru hrana duhovnicească, căci eu nu mănânc virtual (on-line), ci duhovnicesc mănânc de la sursa directă. Dacă nu vă convine ce am spus, atunci mâncați și voi virtual, fără comandă sau să mai ieșiți din casă, la magazin, că de… este virusul! Sunteți indivizi fără suflete care atacați Biserica și preoții, niște zombi reali, iar cultul vostru este canibalismul duhovnicesc. Apropo, sunt atâția sfinți și drepți care chiar au reușit să postească 40 de zile fără să mănânce și să bea, iar voi nu rezistați nici o oră să nu mâncați și a doua zi, ca zombii sunteți la pupatul moaștelor ,, Sfântul Carrefour” și ,,cuviosul Kaufland”, sau ce ,,sfințișori” comerciali mai sunt. Vă este frică de lingurița de argint? Dar de marfa expusă la raft, nu vă este frică, și mâncați numai bacterii și virusuri aflate pe ambalaje produselor? Nu vă este frică că acele cărucioare, indiferent cât de dezinfectate sunt, sunt sursă directă de virus corona?! Să nu vă îmbolnăviți, că eu de când mă împărtășesc, niciodată nu m-am îmbolnăvit l!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *