Haos în București! Autoritățile relaxează măsurile, dar apar noi cazuri de infecție cu noua tulpină a coronavirusului depistate la o școală din Capitală

Noi cazuri de infectare cu noua tulpină COVID-19 din Marea Britanie au fost confirmate la o școală din București. Cei 9 pacienți sunt contacți ai unuia dintre cei doi bucureșteni confirmați ieri cu noua tulpină. Pacientul confirmat ieri cu noua tulpină lucrează la o școală din București. Pentru alți 8 contacți ai acestora, testați și ei pozitiv, se așteaptă analize mai amănunțite – confirmarea că este vorba despre noua tulpină.

9 din 10 persoane testate – contacți ai unuia dintre pacienții depistați în cursul zilei de vineri cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie – au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR, anunță Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății precizează că în cadrul unității de învățământ au fost confirmate cu infecția SARS-CoV 2 un număr de 4 persoane (1 caz confirmat pe data de 14.01.2021 și 3 cazuri în data de 18.01.2021).

În 22.01.2021 au fost testate la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș 10 persoane (cele 4 confirmate și 6 contacți direcți ai acestora). Dintre cele 10 persoane testate, un număr de 9 au fost pozitive la testul RT-PCR.

Confirmarea se va face prin secvențiere în următoarele zile.

Persoanele depistate pozitiv sunt fără istoric de călătorie în străinătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *