Haos la Buzău: Doar 43% din personalul medico-sanitar din judeţ era vaccinat împotriva COVID-19 cu două doze , la 1 mai. Dintre angajaţii DSP Buzău doar 28% s-au imunizat

Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu atrage atenţia că doar 28 la sută dintre angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică Buzău s-au vaccinat anti-COVID până acum, deşi instituţia militează pentru intensificarea şi necesitatea vaccinării. În plus, Ungureanu afirmă că doar 43% dintre angajaţii din sistemul medico-social sunt imunizaţi.

Ungureanu, parlamentar de Buzău arată, într-o postare pe Facebook, că doar 28, 6 la sută dintre angajaţii DSP Buzău s-au vaccinat până acum, datele fiind valabile la 1 mai.

De asemenea, la Spitalul Municipal Rm. Sărat, care în ultimul an a fost unitate support COVID, dar care a fost redeschis de curând şi pentru alte categorii de bolnavi, sunt vaccinaţi anti-coronavirus doar 33 la sută dintre angajaţi.

„La data de 1.05.2021 doar 43% din personalul medico-sanitar din judeţ era vaccinat împotriva COVID-19 cu două doze de vaccin. Cea mai mare rată de vaccinare este la Centrul de Transfuzie Sanguină din Buzău, unde 66% din personal era vaccinat cu două doze la începutul lunii. De asemenea, peste jumătate din personal era imunizat şi la Spitalul Săpoca, Spitalul Smeeni şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean Buzău. Din nefericire, doar 28% din personalul DSP era vaccinat în data de 1.05.2021 conform datelor puse la dispoziţie chiar de către DSP Buzău. Îngrijorător, la Spitalul Municipal Râmnicu-Sărat avem o rată de vaccinare de doar 33% şi abia a fost redeschis cu eforturi deosebit de mari!”, scrie Ungureanu.

În aceste condiţii, Ungureanu atrage atenţia că e foarte important ca personalul sanitar să fie vaccinat anti-COVID pentru a nu exista situaţia ca pacienţii să fie infectaţi de medici atunci când ajung în spitale având alte afecţiuni.

„Este foarte important ca personalul medico-sanitar să se vaccineze, mai ales în contextul redeschiderii spitalelor COVID pentru a nu ajunge în situaţia nedorită ca pacienţii care se adresează spitalelor să fie infectaţi chiar de către personalul sanitar care trebui să aibă grijă de sănătatea lor. Eu voi susţine în continuare redeschiderea spitalelor COVID, dar este necesar ca personalul acestor spitale să fie imunizat. Îi încurajez pe toţi cei care lucrează în spitale, dar şi pe toţi cei care doresc să evite infectarea cu virusul Sars-Cov-2, să se vaccineze cât mai repede”, mai scrie deputatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *