Hertz intră în faliment după 100 de ani. Compania închiria maşini în aeroporturile din întreaga lume şi exista din 1918

, Image: 425907928, License: Rights-managed, Restrictions: Contributor usage restriction: Personal use., Model Release: no, Credit line: Cayman / Alamy / Alamy / Profimedia

Compania americană Hertz, care opera în domeniul închirierilor de maşini, şi-a anunţat falimentul. Anunţul a venit în contextul în care Hertz adunase datorii uriaşe, iar acţiunile s-au prăbuşit cu 30%. Hertz este una dintre cele mai mari companii de închirieri de maşini din întreaga lume, înfiinţată în 1918, şi a supravieţuit marilor crize până acum. Hertz opera circa 568 de mii de vehicule la nivel mondial şi 12.400 de francize.

Hertz, care avea datorii de 12 miliarde de dolari anterior pandemiei, nu a mai incasat nimic de la mijlocul lunii martie şi a fost nevoită să recurgă la ultima posibilitate – înaintarea falimentului.

Potrivit presei americane, Hertz anunţase deja concedierea a 12.000 angajaţi şi trimiterea în şomaj tehnic a altor 4.000, precum şi anularea comenzilor de maşini noi, în încercarea de a economisi 2.5 miliarde dolari pe an.

Înfiinţată în 1918 la Chicago, Hertz va funcţiona acum sub protecţia legii insolvenţei, având o ultimă încercare de a se salva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *