Hitler şi Lennin candidează la alegerile din Peru

Doi candidaţi cu numele Hitler şi Lennin sunt adversari într-un scrutin local din Peru, scrie cotidianul britanic The Independent.
Cei doi candidaţi cu nume sonore concurează pentru postul de primar al localităţii peruane Yungar, situată în Munţii Anzi.

Cei doi adversari politici sunt Hitler Alba Sanchez şi Lennin Vladimir Rodriguez Valverde.

„Eu sunt Hitler cel bun!”, este sloganul lui Sanchez, care a mai fost primar în perioada 2011-2014. Scrutinul local este programat pe 7 octombrie.

Subliniind că respinge tot ce e legat de dictatorul Nazist Adolf Hitler, Alba a relatat că vrea să instaureze un guvern echitabil şi transparent în Yungar, un oraş agricol din Andres, Peru.

Totuşi, campania lui Alba din acest an este pusă în pericol de Lennin Vladimir Rodriguez Valverde, un rezident al unui district vecin, care încearcă să preia conducerea. În Peru şi în alte părţi din America Latină, părinţii aleg adesea nume străine şi exotice pentru copii, în ciuda conotaţiilor negative din străinătate.

Alba a declarat că tatăl său nu ştia cine a fost Adolf Hitler când i-a dat numele. După ce a învăţat istoria din spatele numelui său, Alba a spus că se gândeşte să-şi schimbe numele, dar în cele din urmă a renunţat la idee.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *