Hocheistul rus Artemi Panarin, ţinta unei acuzaţii inventate de agresare a unei femei, din cauza sprijinului pentru Navalnîi

BOSTON, MA - APRIL 27: Artemi Panarin #9 of the Columbus Blue Jackets reacts after scoring in the second period in Game Two of the Eastern Conference Second Round against the Boston Bruins during the 2019 NHL Stanley Cup Playoffs at TD Garden on April 27, 2019 in Boston, Massachusetts. (Photo by Adam Glanzman/Getty Images)

Echipa New York Rangers, din Liga Naţională de Hochei a Statelor Unite, a anunţat, luni, că atacantul vedetă rus Artemi Panarin este ţinta unei acuzaţii inventate, referitoare la agresarea unei femei în urmă cu un deceniu, din cauza sprijinului său declarat pentru criticul Kremlinului Alexei Navalnîi, transmite Reuters.

Panarin, în vârstă de 29 de ani, este unul dintre puţinii sportivi ruşi de elită care îl critică deschis pe preşedintele Vladimir Putin. El l-a susţinut public pe Navalnîi, care a fost încarcerat în această lună pentru acuzaţii despre care afirmă că sunt motivate politic.

„Aceasta este în mod clar o tactică de intimidare folosită împotriva lui pentru că a vorbit în mod deschis despre evenimentele politice recente”, a afirmat echipa din NHL într-un comunicat.

”Artemi este în mod evident zguduit şi îngrijorat şi îşi va lua ceva timp departe de echipă”, potrivit comunicatului.

New York Rangers a spus că Panarin, care a fost finalist în sezonul trecut în cursa pentru premiul de cel mai valoros jucător din ligă, ”neagă vehement şi fără echivoc” acuzaţiile împotriva sa.

Declaraţia vine după ce fostul jucător al NHL Andrei Nazarov, care l-a antrenat pentru scurt timp pe Panarin în Rusia, a declarat pentru site-ul Sports.ru că Panarin a fost reţinut după ce a bătut o tânără de 18 ani într-un un bar din Riga, Letonia, în 2011.

Nazarov a criticat în trecut sprijinul lui Panarin pentru Navalnîi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *